Rocznica moich rodziców - 18.
Prawie 20 lat razem.
Jestem taka , że bez względu na to jaka to okazja lubię gdy wszystko jest dobrze i miło przygotowane
Dzisiaj gdy wrócili z pracy czekała na nich niespodzianka.
Ser Camembert w migdałach z owocami
Składniki dla 4 osób:
- 4 sery Camembert
- migdały w płatkach
- jajko
- świeże owoce do dekoracji
- mus 'la dżem z czerwonych porzeczek
W misce rozbełtać jajko.
Ser obtoczyć w jajko , następnie w migdałach (ja posypałam całymi ale równie dobrze można je zmiksować) i smażyć na patelni na małym ogniu często przewracając ALBO wsadzić do piekarnika na 180 stopni , również często obracać i raczej na oko min.8 minut.
Trzeba uważać by wierzch nie pękł i by ser nie wyciekł.
Podawać z świeżymi owocami i musem (nie koniecznie musi być porzeczkowy).
Gdy się rozetnie wierzch, ser powinien wypływać.
Uwielbiam camembert i migdały! Muszę to połączenie koniecznie wypróbować, wygląda wspaniale!
OdpowiedzUsuńWspaniala z ciebie corka :)
OdpowiedzUsuńStaram się jak mogę, dziękuję :)
Usuńnajlepsze co moze byc... camembert i sos owocowy...
OdpowiedzUsuńklfoodblog.com
Moi w tym roku będą mieli 26 rocznicę. Nic im nie przygotuję, bo będę za daleko... Twoi z pewnością ucieszyli się z takiej niespodzianki :)
OdpowiedzUsuńUcieszyli :) I nawet jeśli nie będziesz miała możliwości nic swoim rodzicom przygotować to kiedy indziej trafi się okazja... ta sama tylko w innym terminie :D
UsuńOczywiscie z zurawina i najlepiej caly usmazyc w migdalach, mozna podac rowniez z gotowana gruszka:) Dzieki
OdpowiedzUsuń