Krem z pomidorów
- pół cebuli
- ząbek czosnku
- 4 duże pomidory
- 1 marchewka
- płaska łyżka bazulii
- pieprz cayenne
- kurkumina
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- bulion
Pokrojono drobno czosnek, cebula, marchewka podsmażyć w garnku na łyżce oliwy.
W tym czasie pomidory sparzyć i obrać ze skórki.
Pokroić i wrzucić do warzyw w garnku.
Zalać bulionem. Zagotować aż do miękkości marchewki
Przyprawić , zmiksować.
Robię niemal identyczny. Jest przepyszny :)
OdpowiedzUsuńrobiłam wczoraj, tylko, że ja dodaję 2 ząbki czosnku i pięć pomidorków:) i dużo dużo pieprzu:)
OdpowiedzUsuńMożna oczywiście modyfikować przepis według własnych upodobań ale u mnie akurat taki smakuje idealnie :)
Usuńwygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńja uwielbiam pomidorówkę ale w wersji mniej kremowej :) smaczna jest z dodatkiem serka topionego, ale niestety też tłustsza ..
OdpowiedzUsuńJedna z moich ulubionych zup kremów, a u Ciebie wygląda idealnie :)
OdpowiedzUsuńGenialnie się prezentuje ten krem :) Uwielbiam pomidory w każdej postaci :)
OdpowiedzUsuńPoproszę o kontakt, chciałbym zaproponować współpracę. marketing@female.pl
OdpowiedzUsuńMmmm pyszności. Uwielbiam wszystko co jest zrobione z pomidorów. Pomidorową, zupę krem z pomidorów, sosy pomidorowe, soki. Teraz też od 2 tygodniu sokuję i serdecznie polecam świeżo wyciskane soki warzywne i owocowe. Szczególnie teraz wiosną i latem gdy mamy dostęp do świeżych składników.
OdpowiedzUsuńPomidory są bardzo zdrowe, mają dużo likopenu, warto wzbogacić dietę.
OdpowiedzUsuń