Czas się popisać wymysłami kulinarnymi.
O to jedno z nich.
Tagliatelle z pieczarkami i szpinakiem
Składniki dla 2 osób
- 200 g opakowania makaronu Tagliatelle (gniazda) z pszenicy durum
- ok.10 pieczarek
- opakowanie szpinaku (ew. rukoli)
- masło
- ząbek czosnku
- szczypiorek
- starty żółty ser
- ew. 1 serek topiony (trójkącik)
Grzyby umyć, pokroić w plasterki.
Zagotować osoloną wodę, włożyć makaron i gotować aż będzie al dente. Odcedzić
Rozgrzać łyżkę masła na patelni dodać grzyby i smażyć. Dołożyć czosnek i za chwilę jeszcze szpinak.
Jeśli ktoś chce można dodać 1 serek topiony. Podsmażyć.
Grzyby doprawić pieprzem i solą .
Do głębokich talerzy nakładać ugotowany makaron i na to zawartość naszej patelni.
Przed podaniem posypać żółtym serem i posiekanym szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz