niedziela, 10 czerwca 2012

Tagliatelle z pieczarkami i szpinakiem

Jupiii. Siostra przyjeżdża.
Czas się popisać wymysłami kulinarnymi.
O to jedno z nich.

Tagliatelle z pieczarkami i szpinakiem

Składniki dla 2 osób
  • 200 g opakowania makaronu Tagliatelle (gniazda) z pszenicy durum
  • ok.10 pieczarek
  • opakowanie szpinaku (ew. rukoli)
  • masło
  • ząbek czosnku
  • szczypiorek
  • starty żółty ser
  • ew. 1 serek topiony (trójkącik)
Grzyby umyć, pokroić w plasterki.
Zagotować osoloną wodę, włożyć makaron i gotować aż będzie al dente. Odcedzić
Rozgrzać łyżkę masła na patelni dodać grzyby i smażyć. Dołożyć czosnek i za chwilę jeszcze szpinak.
Jeśli ktoś chce można dodać 1 serek topiony. Podsmażyć.
Grzyby doprawić pieprzem i solą .
Do głębokich talerzy nakładać ugotowany makaron i na to zawartość naszej patelni.
Przed podaniem posypać żółtym serem i posiekanym szczypiorkiem.

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz