piątek, 26 kwietnia 2013

Najlepszy krem z pomidorów

Krem z pomidorów



  • pół cebuli
  • ząbek czosnku
  • 4 duże pomidory
  • 1 marchewka
  • płaska łyżka bazulii
  • pieprz cayenne
  • kurkumina
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • bulion
Pokrojono drobno czosnek, cebula, marchewka podsmażyć w garnku na łyżce oliwy.
W tym czasie pomidory sparzyć i obrać ze skórki.
Pokroić i wrzucić do warzyw w garnku.
Zalać bulionem. Zagotować aż do miękkości marchewki
Przyprawić , zmiksować.



10 komentarzy:

  1. Robię niemal identyczny. Jest przepyszny :)

    OdpowiedzUsuń
  2. robiłam wczoraj, tylko, że ja dodaję 2 ząbki czosnku i pięć pomidorków:) i dużo dużo pieprzu:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Można oczywiście modyfikować przepis według własnych upodobań ale u mnie akurat taki smakuje idealnie :)

      Usuń
  3. ja uwielbiam pomidorówkę ale w wersji mniej kremowej :) smaczna jest z dodatkiem serka topionego, ale niestety też tłustsza ..

    OdpowiedzUsuń
  4. Jedna z moich ulubionych zup kremów, a u Ciebie wygląda idealnie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Genialnie się prezentuje ten krem :) Uwielbiam pomidory w każdej postaci :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Poproszę o kontakt, chciałbym zaproponować współpracę. marketing@female.pl

    OdpowiedzUsuń
  7. Mmmm pyszności. Uwielbiam wszystko co jest zrobione z pomidorów. Pomidorową, zupę krem z pomidorów, sosy pomidorowe, soki. Teraz też od 2 tygodniu sokuję i serdecznie polecam świeżo wyciskane soki warzywne i owocowe. Szczególnie teraz wiosną i latem gdy mamy dostęp do świeżych składników.

    OdpowiedzUsuń
  8. Pomidory są bardzo zdrowe, mają dużo likopenu, warto wzbogacić dietę.

    OdpowiedzUsuń